Tämän päivän luukun takaa löytyy ravintola Istanbul Oriental. Oulussa on (yllättävän) monta hyvää ravintolaa ja Istanbul on ehdottomasti kärkikastia. Puuhiiliuunissa hitaasti ja antaumuksella paistetut lihat, kasvisruuat, ystävällinen tarjoilu ja mukava tunnelma ylipäänsä tekevät vierailusta aina yhtä antoisan. Lisäksi annokset ovat vielä todella suuria toisin kuin monissa "paremmissa" paikoissa, joista pääsee lähtemään kylläisenä vain jos kävi ensin perhepitsalla.

Erityisesti suosittelen Kuzu Shishia eli karitsaa kapriskastikkeessa ja Cöp Shishiä eli härän sisäfilekuutioita. Ruuat ovat paitsi hyviä, myös hauskankuuloisia. Kasvisruuista paras lienee Imaami Pyörtyi ja jälkiruuaksi sopii esimerkiksi Kadayif tai suklaamoussetimantti.

Mutta älkää uskoko vain minua, kokeilkaa itse mutta muistakaa varata pöytä etukäteen, sillä paikka on varsinkin iltaisin aina täynnä.