Langat: niistä voisi puhua tuntikausia ja niihin voisi helposti käyttää kaikki rahat. Järkevä ihminen ostaa toki lankoja vain silloin kun jo tietää mitä aikoo tehdä. Ei niin järkevä ihminen ostaa lankoja hetken mielijohteesta, lohduksi, hetken huumassa, kaiken varalta ennen kuin väri loppuu ja milloin mistäkin syystä. Ei niin järkevällä ihmisellä on sitten lankoja vähän joka paikassa mutta kuitenkin yleensä sellaisia määriä ja malleja, että kun joku ihan mahtava ohje löytyy, ei sopivaa lankaa juuri siihen tietenkään ole.

Omat lankavarastot paisuivat taas tällä viikolla ihan liikaa.

Ensiksikin sain vihdoin Novitan tilauksen. Alunperin halusin kilon eli 20 kerää sametinpunaista Rose Mohairia ja sitähän löytyi vielä Novitan nettikaupasta poistolangoista. Tilasin ne ja vielä päälle kerän pinkkiä Teddyä pipoa varten (myös poistotarjouksessa) mutta reilu viikko tilauksen jälkeen sain sähköpostia, jossa sanottiin, että lanka onkin loppu. Korvaukseksi saisin kuitenkin mitä tahansa samanmerkkistä lankaa samaan poistohintaan. Mikään muu väri ei sopinut mekkoon jota ajattelin mutta eihän tällaisesta tarjouksesta voi kieltäytyä.. Siispä pyysin 10 kerää vaaleaa harmaata (josta tullee jonkinlainen villatakki) ja 10 kerää sammaleen vihreää (josta tullee jotain äidille). Ja tietysti vielä se Teddy pipoa varten.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Ystäväni lomailin Liettuassa kuun vaihteessa ja sain sieltä tekstarin, jonka mukaan oli löytynyt lankakauppa joka saa housut kosteiksi... Pakkohan tuollaisen kuvauksen jälkeen oli tehdä tilaus ja yllätyslangat saapuivat minulle asti lopulta torstaina. En tiedä vielä mitä näistäkään teen, mohair-akryylilangasta (tummimmat kaksi kerää) todennäköisesti kuitenkin jonkin huivin.

Nyt olisikin sitten hyvä luvata, etten osta lankaa enää ollenkaan ennen kuin langat mahtuvat varsinaiseen laatikkoonsa. Tämä ei ole kuitenkaan ihan minun oma syyni sillä iso osa on äidin lahjoittamia eli ei ihan aina minun tyylisiä. Yritän kuitenkin lompakon ja kohtuuden nimissä pidättäytyä ostoksista.

Paitsi että minulla on väärä määrä Huopanen lankaa eli sitä on pakko ostaa lisää kaksi kerää, että saan joulukoristeen valmiiksi. Ja paitsi jos vastaan tulee jokin uskomaton tarjous. Ja paitsi että tarvitsen jotain lankaa jouluvaihtoa varten, enhän toki kehtaa lähettää salaiselle kaverilleni mitään sellaista jonka olen jo itselleni ostanut.  Ja paitsi että oikeastaan tarvitsisin huovutusvillaa ja villaahan ei lasketa koska se ei ole lankaa. Ja paitsi silloin jos tulee oikein paha päivä ja täytyy lohduttaa itseä langalla. Ja paitsi silloin tietysti, että tapahtuu jotain niin upeaa, että ansaitsen palkkioksi lankaa.. Eivätkä nämä ole toki tekosyitä vaan vakavia asioita (nyökytelkää myöntymisen merkiksi, tiedätte mitä haluan kuulla:)).