Tänään minulla oli mahdollisuus nauttia oikein luksus messuista, sillä messukeskuksessa oli vuorossa vihreä viikonloppu. Samalla lipulla pääsi Wanhan sataman käsityömessuja laajemmille kädentaitomessuille sekä tee se itse, metsä ja maaseutu messuille.

Kiersimme halleja äidin kanssa melkein seitsemän tuntia jotta ehdimme nähdä kaiken ja nyt kotona jalat tietysti tuntuvatkin siltä:) Tavallisten tarvikkeita ja valmiita töitä myyvien kojujen lisäksi messuilla oli monia työpajoja joissa olisi itse päässyt kokeilemaan esim. marsipaanieläinten tekemistä tai savenvaluuta. Valitettavasti suurin osa oli vain lapsille tarkoitettuja, mälsää..

Tietysti tavalliseen tapaan jossain loppuvaiheessa iski jo melkein ähky kun näki sen kymmenennen skräppäys- tai korukojun, mutta kyllä sieltä jotain mukavaa tarttui mukaankin toki:D Kehrääjien killan pisteestä ostin värttinän kotikehruuta varten (sitä rukkia vielä harkitessa), yhdet korvakorut lähtivät mukaan virolaiselta (?) esittelijältä, kissakortti seinälle laitettavaksi, Firskarsin valtavalta ständiltä hankin kolme kuviorei'itintä ja Sinelliltä vielä korttipohjia sekä koristetarroja. Lankalakkokin piti, tavallaan, sillä kaikkien houkuttelevien lankojen keskellä selvisin vain paperilangan sekä heijastinlangan ostolla ja niitähän ei toki lasketa.

Maaseutupuoli oli jaettu kahteen osaan, ruokatuotteisiin sekä eläinosastoon. Ensimmäistä kiertäessä saimme niin paljon herkullisia maistiaisia, että illalla kotona ei tarvinnut syödä oikeastaan mitään enää. Tai nautimmehan toki myös yhdet kuumat vastapaistetut karjalanpiirakat suoraan uunista!

Eläinpuolella sekosin sitten onnesta!

Siellä oli lehmiä, poneja, hevosia, aaseja, pupuja, koiria, tipuja, kanoja, kissoja, possuja.. Ja monia sai vielä rapsutella. Erityisesti mieleen jäi kättäni nuollut lehmä ja kostealla kärsällään minua tökkinyt porsas. Sekä tietysti alpakat ja laamat!

Ei ihme, että jotkut näistä rauhallisista otuksista toimivat jopa terapiaeläiminä sen lisäksi, että tuottavat ihanaa ja pehmeää lankaa.

Kotona tietysti rapsuttelukäteni sai hyyyyvin tarkan haistelun Röllin ja Elfin toimesta. Ja löytyipä sieltä toki lapsillekin tuliainen. Kotikissarinki myi kissanleluja ja sieltä löytyi tismalleen samanlainen vaaleanpunainen hiiri, joka Röllillä oli ollut pentuna. Heti kun sain paketin auki, alkoi mahdoton purraaminen ja koko loppuillan Rölli onkin vuoroin leikkinyt hiirellä ja vuoroin makoillut maassa se suussa itsekseen kehräillen.