Viimeiset kaksi viikkoa (tai puolitoista, niska kramppasi viikonloppuna) ole väkertänyt innosta soikeana elämäni ensimmäistä ryijytyötä. Nimellisesti teen työn osana marttaliiton taitoavain ykkösen suoritusta, mutta koskapa olisin voinut valita kädentaitoaiheekseni vaikka sukat tai tahrojen poisto, toimi taitoavain lähinnä tekosyynä.

Ryijyt ovat olleet jo parisen vuotta pop ja kun näin viime joulukuussa Saksan reissullani pienen ja edullisen ryijypaketin, täytyi siihen tarttua. Kyseessä on Vervacon koukkuryijypaketti, jossa on mukana maalattu taustakangas, valmiiksi leikatut langanpätkät sekä salpakoukkujuttujuttu  eli latch-hook (mikä ihme tämä on suomeksi?). Hintaa setillä oli vain noin 20 euroa + tietysti mitä ikinä tarvitsee koristetyynyt tai kehystyksen tekoon.

Alunperin jätin laittamatta kuvan paketista joulupostaukseen, sillä tarkoitukseni oli saada työ jo valmiiksi ja joululahjaksi. Potentiaalinen uhri sai tyytyä kuitenkin kirjaan ja nyt en ole ollenkaan varma mitä ihmettä tekisin valmiilla työllä vaikka tekeminen olikin erittäin mukavaa.

Tässä tekniikassa solmu on käytännössä samanlainen kuin perinteisemmässä ommellussa ryijyssä. Jokainen pätkä on kuitenkin tosiaan leikattu valmiiksi sen sijaan, että ne pitäisi itse pätkiä omeplun jälkeen. Periaatteessa samanlaisen solmun valmiista pätkästä saisi aikaan myös virkkuukoukulla mutta ainakin se olisi huomattavasti hitaampi tapa. Tekniikan nopeutta ja mukavuutta en osaa verrata ommellen tehtyyn vielä, mutta jospa saisin sitäkin kokeiltua jo ihan vertailun nimissä.

Muutoin aika on kulunut pääasiassa niskaa parannellessa ja kissojen kanssa torkkuessa ja ulkoillessa. Ja ainakin perheen esikoinen nauttii suunnattomasti siitä, että vietän työttömiä päiviäni enimmäkseen kotona:)

Sellaista tällä erää, purpur.