Vihdoin jotain valmistakin. Kuten moni muukin, aloitan uusia töitä lähes aina inspiraation iskiessä mutta loppuun asti mikään ei oikein tunnu ehtivän. Nykyään vielä työt tuntuvat vakavasti haittaavan harrastuksia, joten vaikka joka ilta neuloisin hiukan, syntyy valmista hyvin hyvin vähän.

Jotain kuitenkin.

Mallin pohjana on Jämä-Ullasta tuttu Nepal-myssy. Tein muutaman pienen muutoksen, osin harkiten (hiukan lyhyempi taite) ja osin vahingossa (kuka niitä ohjeita on koskaan loppuun lukenut etukäteen) ja lopulta vielä huovutin koko myssyn kevyesti pesukoneessa, jotta turhat löysät lähtisivät pois (kts. kohta vahinkovirheet).

Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Vaikka värit ovatkin hiukan sumeat, on kokonaisuus lämmin ja ennenkaikkea lämmittävä. Ohuet puikot, kaksinkertainen lanka ja päälle huovutus tekivät kokonaisuudesta itseasiassa varsin napakan ja jopa tuulenpitävän. Eikä alle tarvitse välttämättä edes korvaläppiä!

Ostin muuten itselleni jotain pientä ohimennen, sanotaan vaikka, että ystävänpäivälahjaksi. Lähikirjakaupassa (noin 3mx5m putiikki täällä lähiössä) oli alennuksessa Sasha Kaganin Helppoja neuleita. Ohjeet aiheuttavat kyllä suunnattoman ristiriitaisia tunteita vastenmielisyydestä (esim. hirveä hapsutoppi) ihastukseen (esim. kietaisujakku) mutta koskapa kirjanen maksoi vain pari euroa, ei sitä voinut hyllyynkään jättää. Sitäpaitsi normaalihinta olisi ollut yli kaksikymmentä euroa, joten oikeastaanhan minä tienasin reilun 15 euroa itselleni. Eikö?