Ostin kesällä Hailuodosta vyyhdin liukuvärjättyä villalankaa tai niin ainakin luulin. Keriessä ilmenikin, että lanka koostui itseasiassa neljästä erivärisestä pikkukerästä jotka oli solmittu yhteen! No, ei hätiä mitiä, irrotin langat toisistaan ja päätin tehdä raitahuivin lyhyemmissä pätkissä, sillä värit sopivat kuitenkin loistavasti yhteen.

Halusin huiviin jonkun jujun ja toisaalta lankaa ei ollut tarpeeksi normaalikokoista kaulahuivia ajatellen. Siispä päätin neuloa kapeaa vinoraitaa niin pitkälle kuin lankaa riittäisi.

Lopputulos on minusta aivan uskomattoman suloinen, vaikka itse niin sanonkin, ja värit sopivat syksyyn, joten siitäpä nimi Ruskahuivi. Työ syntyi nopeasti junamatkan aikana ainaoikein neuleena, jossa aina toisessa sivussa kavennettiin silmukka ja toisessa sivussa lisättiin silmukka. Leveyttä valmiilla työllä on 3,5cm ja pituutta ilman hapsuja melko tarkalleen 160cm eli paljon enemmän kuin minulla.

Langavalikoimani karttui myös taas ja taas olen itse siihen aivan täysin syytön! Äiti oli muuttoa valmistellessaan kaivanut jostain esiin ison kasan tipunkeltaista muovikuitua ja nyt se sitten lahjoitettiin minulle.

En tiedä vielä mitä tästä syntyisi. Ainoa ajatus on jonkinlainen virkattu verkkopussi tai ehkäpä pullonsuojus kylppäriin. Ideoita otetaan vastaan!

Lopuksi vielä kuva Elfabasta eli Elfistä eli Fabalasta eli pikku prinsessasta sekä Röllistä.

Elfi on nyt ollut uudessa kodissaan kaksi yötä ja kissat tulevat vaihtelevassa määrin toimeen. Pentu kiinnostaisi Rölliä ihan valtavasti mutta iso kissa pelottaa vielä vähän pikkuista. Pari kertaa Elfaba on uskaltanut käydä nuuhkimassa ja jopa puskemassa Rölliä ja Rölli on vastannut siihen nuolemalla pientä. Yleensä tämä on kuitenkin vaihtunut hyvin nopeasti joko rajuun leikkiin haastamiseen tai sitten muuten vain hämmentyneeseen omiin suuntiin juoksemiseen. Ketään ei ole kuitenkaan vielä yritetty syödä, joten lupaavalta näyttää.