Olen koko huhtikuun tehnyt (=säilyttänyt keskeneräisten töiden kassissani) yhtä huivia, joka ehkä joskus valmistuu. Tällä kertaa olen kuitenkin hidastellut koska minulla on ollut vaihteeksi jopa Elämää harhauttamassa käsitöiltä.

Kuukauden alussa pääsi jo ulkoilemaan Röllin kanssa. Kaikki lumen alta paljastuneet hajut, uudet kasvit ja muutenkin kokonaan uusi ympäristö houkuttavat onneksi niin paljon, että lähellä olevan pienkonekentän hyrinäkään ei pelottanut liikaa.

Itsekin olen ulkoillut enemmän auringon valon ja lämmön lisäännyttyä ja mikäs täällä Helsingissä liikkuessa kun löytyy metsää, rantaa, vanhoja taloja, puistoja ja vaikka ja mitä.

Esimerkiksi yllättävä "patsas" Kaivopuiston rannassa.

Tietysti entisenä duunarinpentuna osallistuin myös keskiviikkona 21. päivänä mielenosoitukseen maksuttoman koulutuksen puolesta. Pahapa olisi ollut minunkaan mennä yliopistoon jos kaiken lisäksi olisi ollut vielä lukukausimaksut! Toistaiseksi kaikki puolueet lupasivat mielenosoituksen osallistujille, ettei maksuja tule mutta aika näyttää pidetäänkö lupaukset.

Olen myös leiponut. Opetellut sämpylöiden tekemistä ja pitkästä aikaa myös pullien pyörittelyä. Kaiken kruunasi kuitenkin ehdottomasti viikonlopun Dieetti-kakku.

Kakkuun tuli kaikkiaan kilo voita, 200g kookosrasvaa, 300g tummaa suklaata, 150g valkosuklaata, 2dl kaakaojauhetta, 2dl vahvaa kahvia sekä pari desiä jauhoja ja sokeria. Eli siis suklaakakku tryffelitäytteellä, suklaavoi päällyksellä ja valkosuklaakoristelulla ja laskinpa muuten akateemisesta mielenkiinnosta, että koko kakussa on yhteensä noin 12 000 kilokaloria. Nimi puolestaan on lyhennys pidemmästä muodosta "Syö tätä ja voit unohtaa dieettisi seuraavaksi vuodeksi" -kakku.

Ja kyllä, olen tehnyt myös jotain oikeasti käsitöihin liittyvää! Olen ommellut!

Tämä kuva Röllistä ja ompelukoneesta todistaa asian.

Tosin siis jotain yksinkertaista.. Tarvitsin makuuhuoneeseeni uudet verhot vaikkakin jostain syystä parin suoran ompelukin on tuntunut lähes ylivoimaiselta. Onneksi kuitenkin tuleva julkisivuremontti kannusti vihdoin toimintaan kun en halua herätä yhtenäkään aamuna ikkunan takana pällisteleviin työmiehiin.

Tässäpä kuitenkin kätteni työ. Kuvassa on myös pari tuntia sitten roskiksilta kannettu pöytä/lipasto/juttujuttu. Pinta on kohtuullisen kulunut mutta maalilla siitä selvinnee ja kokonaisuus on sen verran tukevan tuntuinen, että siinä voi vaikka istua päällä. Joten ehkäpä laitan päälle jossain vaiheessa jopa istuintyynyt. Tai jotain. Joskus.