Olen tässä miettinyt, pitäisikö blogini nimetä (tai ainakin kuvailla) uusiksi. Sen sijaan, että kirjoittaisin juttuja kissoista ja käsitöistä, tunnun kirjoittavan enemmän shoppailusta ja kissoista sekä joskus harvoin sivuhuomautuksessa käsitöistäkin. Kuten nyt. Toisaalta piiiiitkästä aikaa innostuin viikonloppuna neulomaan ja ehkäpä tällä viikolla saan jotain valmiiksi. Joskin ei ehkä vielä tässä kuussa..

Mutta siis sinne otsikon Lontooseen! Kauan sitä odotettiin ja kauan piti jännitellä tulivuoria ja muita murphymaisuuksi, mutta lopulta, lopulta!

Lensimme Englantiin 13. päivä sunnuntaina vain hiukan myöhässä olleella iltalennolla ja takaisin 20. päivä hiukan enemmän myöhässä olleella alkuiltalennolla. Väliin mahtui kuitenkin viikko museoita, turisteja, puistoja, brittiläistä ruokaa, currya, markkinoita, ylihintaisia tavarataloja, sarjakuvakauppoja, eläimiä, taidetta, historiaa, tiedettä, yllätyskioskiruokia, kaksikerrosbusseja, metroja, outoja kolikoita sekä muun muassa yksi Hare Krishna kulkue. Kaikesta en voi valitettavasti tänne kuvia laittaa, sillä niitä taisi tulla reippaat 600 kappaletta.. mutta ehkä muutamia oleellisimpia:)

Ensimmäisenä päivänä suuntasimme yleisesti vain haahuilemaan kaupungille ja puistoihin ja mitäs vastaan tupsahtikaan!

British Museumissa oli luonnollisesti pakko käydä, joskin seitsemän tunnin kiertelyn aikana jaksoimma juuri ja juuri katsella ekan kerroksen edestä maailmanhistoriaa. Muumiot, Moai-patsas, Rosetten kivi ja monet muut klassikot  tallentuivat filmille mutta mitäs muuta käsitöihin hurahtanut kuvaa?

No esimerkiksi vanhoja egyptiläisiä helmitöitä:)

Ja erilaisia afrikkalaisia päähineitä (tai ainakin vanhojen mallien pohjalta tehtyjä rekonstruktioita) :D

Lisäksi tietysti piti shoppailla. Sarjakuvia, kirjoja ja pikkusälää löytyi helposti mutta sen sijaan lankoja piti oikeasti kaivamalla kaivaa esiin. Lopulta kuitenkin onnisti ja Sohon Kingly Cortilta löytyi All the Fun of the Fair ja pakolliset lankaostokset.

Paljon kaikkea söpöä ja ihania lankoja mutta.. liike oli lopulta kuitenkin vain noin yhden pienen huoneen kokoinen. Mitähän veikkaisin? 10 neliötä?

Olin kyllä etukäteen etsinyt netin avulla lankaliikkeitä, mutta 1 ja 2 vyöhykkeiden (eli likimain "oikean" kaupungin) alueelta bongasin vain 5 liikettä joista suurimman osan lähelläkään emme käyneet viikon aikana. Tietysti esimerkiksi Notting Hilliin olisi voinut tehdä mutkan ja vaikkapa Harrodsia tarkemmin tutkimalla (me kun lamaannuimme jo ekasta kerroksesta) olisi voinut löytyä lankaosasto, mutta ainakin tuon yhden perusteella liveliikkeiden hintataso ei ollut mitenkään älyttömän edullinen. Yllä oleva silkkilanka maksoi esimerkiksi £7,99 eli sen hetkisellä kurssilla likimain 9,65e. Ja toisaalta, sarjakuviin pelkästään taisi mennä rapiat 150 euroa..

Seuraavalla reissulla sitten lisää.

Kaikesta nähdystä on mahdoton puhua ja niin paljon jäi vielä näkemättä. Ideoita tuli käsitöihin ja elämään ja kaikkeen ja pakko Lontooseen on vielä uudestaan päästä. Edes sen takia, että ei jäisi sellainen olo, että loma jäi täysin kesken:)

Thames kutsuu yhä.