Tykkään neuloa. Tämähän on jo selvää toki, mutta kuten niin monia, minuakin vaivaa toisen sukan syndrooma eli TSS. Ensimmäinen sukka on todella mukava tehdä mutta toinen samanlainen heti perään.. Hohhoijaa! Tämä sama tauti iskee toisinaan myös hanskojen (THS) ja lapasten kohdalla (TLS) ja yleensä päädynkin tekemään eriparisia vaatekappaleita. Kyllähän vaikkapa eri tahtiin menevät raidat piristävätkin mutta pääsyy on siinä, että pääni ei kestä sitä monotonisuutta jonka toinen samanlainen työ aiheuttaa.

Mutta entä jos kaksi ei olekaan tarpeeksi? Entä jos pitää tehdä kolmas ja neljäs ja viides ja kuudes samanlainen? Tahdonvoima on totisesti koetuksella.

Martta(kin) kun olen, otan osaa tänä vuonna Marttojen kampanjaan, jossa tarkoituksena on neuloa jokaiselle tänä vuonna syntyvälle vauvalle sukkapari marttaväreissä. Homma on iso, sillä Suomessa syntyy noin 60 000 vauvaa vuosittain ja näistä suurin osa vieläpä täällä etelässä. Lisähaastetta urakkaan tuo vielä se, että langat saatiin vasta tämän vuoden puolella eli varastoon ei ollut kertynyt oikeastaan mitään tammikuun alkaessa.

Mielelläänhän näitä toki neuloo. Sukat ovat söpöjä ja pieniä ja yksi syntyy päättelyineen illassa eli pari viikonlopussa. Väritkin ovat kivat, marttojen vihreä, punainen ja sininen ovat kauniita mutta koska niitä ei saa edes yhdistellä, alkaa väkisellä puuduttaa. Ainakin siis jos sairastaa TSS:ää kuten minä teen.

Jospa kuitenkin taas parin viikon päästä jaksan tarttua puikkoihin kun saan nuo valmistuneet sukat vietyäni uuden ja erivärisen lankakerän. Ehkä en pääse siihen pari viikossa tahtiin mutta jos edes kerällinen eli kolmisen paria kuukaudessa niin hyvä olisi. Ja jos sattuu, että jossain päin joku lukija kuuluu marttayhdistykseen jonka alueella ei tule niin paljoa vauvoja, niin lähettäkää niitä ihmeessä tänne etelän marttapiireille!