Sain viikko sitten valmiiksi vihdoin "ikuisuustossut".

1247517373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lankana on Novitan Tiinaa joten nimettäköön nämä vaikka sitten Tiina Tontun Tossuiksi:) Malli on oikeastaan omasta päästä vaikkakin lukuisten netistä bongattujen kuvien inspiroimia. Itse tossu osa oli nopea (ja valmistui jo aaaaaaikoja sitten), mutta I-cordilla tehdyt nauhat ottivat aikansa, sillä jäykähkö lanka ei ollut kaikkein nopein neulottava. Saatan lisätä ajan kanssa tossuille vielä kumipohjat mutta saas nähdä.

Syy siihen, etten saanut kuvaa nettiin aiemmin, johtui siitä, että olin viikonloppuna häissä Keminmaalla ja koko viime viikon ennen matkaa valmistin mekkoa kyseisiä juhlia varten.

1247517336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mekossa on oma määränsä virheitä, mutta olen sanomattoman ylpeä silti lopputuloksesta. Erityisesti koska en ole ikinä aiemmin ommellut yhtään mitään vaatetta!

Malli on muokattu Joka tyypin kaavakirjan empire-mekosta ja kankaana käytin viime vuonna kirppikseltä ostamani pöytäliinan. Tekovaiheessa tosin jouduin purkamaan ja uudelleenompelemaan erityisesti rinnanseutua useamman kerran, sillä vaikka luulin tehneeni kokomuutokset oikein, oli lopputulos hiukan omituinen aluksi. Hankaluutta aiheutti siis lähinnä se, että selän pituuteni on (kaavakirjan kokotaulukon mukaan) XS, rinnan alus M, vatsa L ja rinnanympärys XXL (!). Että joo.. Paljon kuitenkin opin ja pari vuotta sitten lahjaksi saatu ompelukone saa kyllä jatkossa enemmänkin käyttöä.

Kuvat on otettu Kemissä isäni puutarhassa, kiitos kuvaajalle!